La Federació d’Associacions Veïnals de Badalona (FAVB) i la Federació d’Associacions veïnals de Santa Coloma amb el suport de la Coordinadora Veïnal del Baix Besòs i la Confederació d’Associacions de veïns de Catalunya (CONFAVC), es mostren contràries a l’endarreriment de les obres d’ampliació de la línia 1 de metro fins a Badalona.
Aquest projecte d’ampliació des de Fondo fins a Pompeu Fabra, incloent la bifurcació a Can Ruti i fins i tot a l’estació de tren, és va presentar a 2010 i des de llavors, hem treballat per que tirés endavant en dues fases. La primera d’aquestes (Montigalà i Lloreda-Sant Crist), ja tenia els estudis i projectes desenvolupats per licitar al 2018 i la segona fase (Bufalà, Pompeu Fabra i Rodalies) per 2020.
Aquest era un projecte que ja estava encarrilat i que va comptar amb molt treball del moviment veïnal i ara rebem amb preocupació aquesta noticia, no podem permetre que continuem amb retards.
Per aquest motiu, treballarem amb tots els partits d’ambos municipis per a fer una declaració institucional al ple i demanarem una reunió amb el president de la Generalitat per a transmetre la nostra disconformitat, a més de totes les accions que siguin necessàries per aconseguir que el projecte sigui una realitat el més aviat possible.

Por favb