La Federació d’Associacions Veïnals de Badalona (FAVB) porta molt temps reclamant la realització del Consell de Ciutat que porta tants anys sense ser convocat i que finalment es celebrarà abans de finalitzar l’any.
Des de la FAVB creiem que es necessària la convocatòria de l’òrgan de participació ciutadana de la nostra ciutat per a tractar i impulsar els temes més importants del nostre present i futur, per construir, per avançar cap a una Badalona millor.
El Consell de Ciutat és una eina fonamental per a treballar els problemes que hem d’abordar, per una banda aquells que són estratègics i que requereixen del màxim consens, com podrien ser la transformació de l’autopista com a una via amable, transversal i cohesionadora que actualment, ens separa, trenca i desvertebra els nostres barris. O la defensa del nostre litoral marítim, amb una aposta clara per la neteja i la millora medi ambiental de les nostres platges, traslladant i adaptant el col·lector de Llevant a les necessitats d’una ciutat moderna en ple creixement que vol viure de cara al mar d’una forma digna. Així com altres temes d’importància com podrien ser el trasllat de la via del tren i el metro a Can Ruti.
Per un altre banda, el Consell de Ciutat també es l’eina per tractar aquells temes no menys importants com podrien ser, la neteja urbana dels nostres barris, el deteriorament injustificat de les nostres instal·lacions municipals, com ara les esportives o les Biblioteques, per exemple, així com altres temes que considerem caldria abordar amb urgència i d’una forma clara.
Des d’aquesta Federació Veïnal, considerem, que la millor manera per assolir aquests reptes es arribant a grans consensos entre tota la societat civil organitzada, sindicats, empresaris, partits polítics… Els nostres barris ho necessiten i Badalona mereix un altre present i un millor futur.
Per tot això, a partir d’avui començarem una campanya amb la que trobar solucions als reptes de ciutat. Emplacem a totes i tots a treballar conjuntament amb optimisme i compromesos amb la nostra ciutat.

Por favb